Nawigacja
bullet.gif Strona Główna
bullet.gif Informacje o Kyaa!
bullet.gif Forum
bullet.gif Linki
bullet.gif Kategorie Newsów
bullet.gif Galeria
bullet.gif Sklep manganime
bullet.gif Kontakt
Strefa fana
bullet.gif Słowa piosenek
bullet.gif Opowiadania
bullet.gif Openingi i Endingi
Strefa użytkownika
Aktualnie online
bullet.gif Gości online: 3

bullet.gif Użytkowników online: 1
Karo

bullet.gif Łącznie użytkowników: 847
bullet.gif Najnowszy użytkownik: Robella
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
bullet.gif Nowe skojarzenia~
bullet.gif Kyaa! 11
bullet.gif Zabawa w X czy Y
bullet.gif [VI] X czy Y
bullet.gif [Zabawa][X] Skojarzenia
Najciekawsze tematy
bullet.gif Jaka to melodia? [523]
bullet.gif Mafia forum [376]
bullet.gif Niekończąca się h... [366]
bullet.gif Nowe skojarzenia~ [352]
bullet.gif Bleach [346]
Radio Aoi
Reklamy
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nowe działy w Kyaa!
ujea
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 12:27
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 06.04.09

Piszcie, co byście chcieli jeszcze zobaczyć w naszym magazynie, o czym poczytać, mile widziani są też chętni na poprowadzenie nowych działów.

Lilith
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 13:18
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 20.05.09

Może byłaby możliwość wydawania jakiejś mangi właśnie jako pojedyńcze rozdziały w magazynie? Kiedyś chyba było coś takiego...

Julia
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 14:17
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 21.05.09

Jeśli by to miała być taka beznadziejna manga jak w nr 1 to ja dziękuję. Natomiast chciałabym dział z kursem języka japońskiego.

pussycatdave
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 16:27
Awatar

Użytkownik

Kurs japońskiego tak, byle robiony przez profesjonalistę. Poza tym jakiś słowniczek trudniejszych i ciekawszych terminów japońskich typu: visual novel, etchi itp. co 2 numery by się przydał (w formie 1 strony na końcu magazynu).
Mam nadzieję, że pojawi się też dział DELUXE, do którego wysyłałem materiały, prosiłbym tylko, by nie ciąć go zbędnymi grafikami i aby przyzwoicie wyglądał- różnił się czymś od zykłych recenzji. Taki dział mógłbym prowadzić co 2, 3 numery, kolejny odcinek już przygotowuję, pisałem o tym z naczelnym w mailu XD. Mam mnóstwo pomysłów na taki odautorski dział.

EDIT, to z pośpiechu, przepraszam Smile
Edytowane przez pussycatdave dnia 22-05-2009 16:35
stały el redaktore

http://www.pussycatdave.deviantart.com
ujea
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 16:29
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 06.04.09

pussycatdave wez popraw swoja wypowiedz bo nie do konca ja zrozumialem Smile

annighty
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 17:05
Awatar

Użytkownik

Też jestem za kursem japońskiego (to się na pewno wielu osobom przyda) + no właśnie taki słowniczek trudnych a przydatnych w tej tematyce terminów to również dobry pomysł. ^_^

http://annighty.deviantart.com
Lilith
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 18:17
Awatar

Użytkownik

O właśnie, słowniczek co któryś numer, a nie w każdym artykule dziesięć gwiazdek, wyjaśniających, że opening to taka piosenka na początku odcinka. Wiem, że niektóre słowa wymagają tłumaczenia, ale nie traktujmy też innych czytelników jak idiotów - angielski każdy trochę zna i pewne nazwy może rozszyfrować sam, a takie szlaczki z gwiazdek przeszkadzają w czytaniu.

Kimimaro
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 20:39
Awatar

Użytkownik

Kurs japońskiego mógł by się pojawić nie miał bym nic przeciwko też stronie na której ukazały by się jakieś rysunki wykonane własno ręcznie przez fanów. a skoro mówimy o czymś nowym w magazynie to mógł by się pojawić jakiś konkurs z nagrodami
i71.photobucket.com/albums/i147/Kaoriu/sygnatury/sygnatura6.png

ReDaKtOr

http://myanimelist.net/profile/shimigami
Julia
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 22-05-2009 22:23
Awatar

Użytkownik

O, to to Smile Mam nadzieję, że mój rysunek trafi do Kyaa! Smile

pussycatdave
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 23-05-2009 19:41
Awatar

Użytkownik

konkurs tak, przecież nagród chyba nie brakuje? chociązby przypinki, co?
stały el redaktore

Lilith
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 24-05-2009 16:26
Awatar

Użytkownik

Ale przecież można je sprzedać, a nie rozdawać za darmo, prawda? Bądźcie ludźmi XD Ale jestem jak najbardziej za konkursami. Mogłyby się też pojawiać felietony, zawsze się to fajnie czyta.

pussycatdave
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 24-05-2009 19:10
Awatar

Użytkownik

ja chętnie piszę felietony, ale żeby mogły być one w każdym numerze także inni powinni się nimi interesować, ale powinny być pisane z oddaniem i miłością, przynajmniej tak jest u mnie, jaki jest efekt? czytał ktoś pary w mandze? będą kolejne z mojej strony, więc czekajcie ^^ A może coś o grach by dać, albo o karciankach, nie tylko gry na xboxa, playa itp.:shy:
stały el redaktore

Lilith
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 25-05-2009 10:39
Awatar

Użytkownik

Tak! Na przykład reguły Yu-gi-oh. Jak byłam młodsza, to strasznie chciałam w to grać, ale nie łapałam zasad :rip: Artykuł o parach bardzo mi się podobał, chociaż przy wolnym wyborze zgrzytało mi troszkę stwierdzenie, że są na siebie skazani, a jednak nie rezygnują z tego, co ich łączy. Jak są na siebie skazani, to niby czemu mieliby rezygnować? Ale może to tylko moje czepialstwo... :rol:
Edytowane przez Lilith dnia 25-05-2009 10:49

pussycatdave
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 25-05-2009 18:34
Awatar

Użytkownik

dobrze, ze ktos czyta ze zrozumieniem, dziękuję za sprostowanie, mogłem to inaczej ująćSmile Ja też w karcianki nigdy, przepraszam raz, grałem. Było to coś tam duel mastersSmile
stały el redaktore

onna no ko
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 25-05-2009 19:24
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 25.05.09

Jestem w posiadaniu tylko pierwszego numeru, więc nie do końca wiem, jakie zaszły zmiany. Jeżeli coś już jest, to mnie sprostujcie. Jak najbardziej za słownikiem, jak najbardziej za konkursami. Przeciwna komiksom, jeżeli ma być on taki jak w jedynce. Szkoda papieru. Felietony...hmmm ok, ale na tematy związane z Japonią, a nie typu << Jestem za partią ... a inni to złodzieje i oszuści>> bo to w końcu pismo poświęcone Japonii i M&A. Reguło You-Gi-Oh!... czemu nie Smile Jeżeli znajdą miejsce to super, sama mam karty (kupiłam jak byłam mała) i nie wiem co z nimi począć (grać nie umiem, rozstawać się żal), a w necie trochę zawiłe te wyjaśnienia. W pierwszym numerze były newsy... może jakieś sprawozdanie z konwentu? Albo Top lista najlepszych konwentów w Polsce? Zróbcie sondę na stronie (najlepsza M&A, bishonen itd.) i przedstawcie wyniki w gazecie. Albo najciekawsze komentarze z kyaa.pl (artykuł a jakimś anime i pod spodem komentarz na jego temat ze stronki). Co wy na to?

pussycatdave
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 26-05-2009 16:46
Awatar

Użytkownik

Dobry pomysł z tymi ankietami na stronie. tez o czymś podobnym myślałem. Inne magazyny tego nie mają XD
stały el redaktore

EwelaIchigoMiyamo
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 26-05-2009 17:04
Awatar

Użytkownik

Ankiety nie głupi pomysł. Konkursy i słowniczek tak. Tak samo felietony. Co do recenzji gier to możliwe, że będzie w piątym numerze recenzja ,,Harvest Moon", którą napisałam Grin. Co do instrukcji gier karcianek to nic nie mam. Ja większość zasad rozumiem.

http://www.youtube.com/user/ewelaichigo
pussycatdave
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 27-05-2009 09:29
Awatar

Użytkownik

Czekam na twój artykuł z niecierpliwością, tym bardziej, że zamierzam PSP zakupić? A może DS'a? Ważne, że recenzje gier ktoś pisze.:yes:
stały el redaktore

Lilith
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 27-05-2009 12:21
Awatar

Użytkownik

Tak, można sobie pomarzyć... Co do felietonów, to wiadomo, że w "Polityce" są o partiach, a w "Kyaa!" o mandze i anime, myślę, że nikt nie będzie próbował nas agitować... No, chyba, że powstanie "Partia fanów mangi i anime"... :rip: Z tymi komentarzami to sporo roboty, bo trzebaby odpowiednio wcześnie zakładać tematy, żeby mieć komentarze na czas. I już byśmy wiedzieli, jakie recenzje nas czekają...

onna no ko
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 27-05-2009 13:52
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 25.05.09

Z tym zakładaniem tematów to racja, troche pracy by było... Choć ostatnio takie coś wprowadziło CD Action o ile się nie mylę.

Przeskocz do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się