|
Fani M&A w naszym otoczeniu
|
| Jim |
Dodany dnia 17-06-2009 16:34
|

Administrator
Data rejestracji: 03.06.09
|
Jak wygląda wasza sytuacja w mieście/szkole? Całą paczką lubicie M&A czy może nie macie żadnych znajomych którzy podzielają to zainteresowanie?
Jeśli o mnie chodzi to w swoim otoczeniu nie mam nikogo do tego stopnia zainteresowanego jak ja. Do czterech znajomych raz po raz obejrzy jakąś serię. W sumie z jednym z nich najcześciej gadam bo jest z mojej paczki ziomków. Z drugim w szkole debatujemy chociaż neistety jest fanem Naruto i muszę czasami znosić dyskusje o tym... ale przekonałem go do Bleacha ^^
Więc jak to wygląda u was?
Cinis et manes et fabula fies
It's good to be bad... but it's better to be evil. |
| |
|
|
| EwelaIchigoMiyamo |
Dodany dnia 17-06-2009 17:15
|

Użytkownik
Data rejestracji: 20.05.09
|
Normalnie.
Jestem jedynym otaku do kwadratu :3. U mnie klasie uczy się dwóch gości co interesują się m&a, ale nie tak jak ja. No i jest jeszcze paru chłopaków. Mam w klasie przyjaciółkę co ogląda ze mną anime i je lubi, ale nie jest otaku. I znam jeszcze dwie dziewczyny w Łomży co się interesują. A tak ogólnie największym otaku jestem ja. |
| |
|
|
| Kimimaro |
Dodany dnia 17-06-2009 20:29
|

Użytkownik
|
U mnie w klasie jest tylko dwóch fanów M&A ale znam ich o wiele więcej Przynajmniej jakieś towarzystwo z którym można pogadać o M&A

ReDaKtOr |
| |
|
|
| Evv |
Dodany dnia 18-06-2009 09:55
|

Użytkownik
Data rejestracji: 17.06.09
|
Nas w klasie otaku jest dwie - ja i moja przyjaciółka. Pozostali ludzie z mojego otoczenia to chyba nie bardzo się tym interesują ^^" |
| |
|
|
| Maka |
Dodany dnia 18-06-2009 14:10
|

Użytkownik
|
Jestem jedynym otaku w szkole, jak wspomnę słowo manga, zwykle ktoś podstawia mi haka, jak czytam mangę na przerwie, zawsze jakieś papierki nadlecą i to tyle...
cytat-Clannad(pierwszy i ostatni odcinek) ,,Czy chcesz, abym zabrała Cię do miejsca w tym mieście, gdzie spełniają się marzenia?" |
| |
|
|
| Michiyuuki |
Dodany dnia 23-06-2009 21:48
|

Użytkownik
Data rejestracji: 04.06.09
|
U mnie ja z moja przyjaciółką jesteśmy otaku, no i głupi chłopak z klasy który lubi Naruto ^.^ |
| |
|
|
| Whine |
Dodany dnia 25-06-2009 13:40
|

Użytkownik
Data rejestracji: 25.06.09
|
Michiyuuki napisał/a:
U mnie ja z moja przyjaciółką jesteśmy otaku, no i głupi chłopak z klasy który lubi Naruto ^.^
Tak, tak, my to mamy fioła na punkcie m&a. :D
Ale nie wspominaj mi o tym niedorozwiniętym idiocie! To, że lubi tylko i wyłącznie "Naruto" (i głównego bohatera, o losie), wcale nie znaczy, że jest otaku.
Poza tym znam pełno osób w realu, które interesują się Japonią oraz m&a. W Internecie też, na przykład na moim innym forum, czy na naszej-klasie.
I eat U! |
| |
|
|
| Maka |
Dodany dnia 28-06-2009 13:34
|

Użytkownik
|
zazdroszczę wam TT^TT ja moje pierwsze Kyaa! dostałam od pani od matmy(a dokładniej od jej syna )
cytat-Clannad(pierwszy i ostatni odcinek) ,,Czy chcesz, abym zabrała Cię do miejsca w tym mieście, gdzie spełniają się marzenia?" |
| |
|
|
| Evv |
Dodany dnia 28-06-2009 14:17
|

Użytkownik
|
A ja na allegro, przez przypadek, znalazłam xd
Ten świat nigdzie się nie kończy. Jesteśmy w nim sami i tak już pozostanie... na zawsze.
 |
| |
|
|
| EwelaIchigoMiyamo |
Dodany dnia 28-06-2009 14:25
|

Użytkownik
|
Ja tam przez anime.com.pl się dowiedziałam, że ma być i zamówiłam sobie pierwszy numer ^^. Otaku jest ten co interesuję się więcej niż jednym pierwszym lepszym anime czyli nie ten co akurat moda jest na te anime. |
| |
|
|
| Jim |
Dodany dnia 28-06-2009 15:06
|

Administrator
|
Hmm z tego co wiem wyrażenie otaku w japonii funkcjonuje wręcz obraźliwie, określa człowieka całkowicie ogarniętego tym interesem i siedzącego w samym jego sercu ;p taki no life tyle że na punkcie m&a ;p dlatego nigdy tego zwrotu nie używam.
Cinis et manes et fabula fies
It's good to be bad... but it's better to be evil. |
| |
|
|
| Evv |
Dodany dnia 28-06-2009 16:05
|

Użytkownik
|
Hehe, jeśli o mnie chodzi to chyba, póki co, można mnie nazwa otaku ^^"
Ten świat nigdzie się nie kończy. Jesteśmy w nim sami i tak już pozostanie... na zawsze.
 |
| |
|
|
| Michiyuuki |
Dodany dnia 28-06-2009 17:35
|

Użytkownik
Data rejestracji: 04.06.09
|
każdy kto szaleje za tym...jest otaku x_x |
| |
|
|
| Maka |
Dodany dnia 29-06-2009 12:15
|

Użytkownik
|
na wikipedii napisali, że jeden otaku zachowywał się jak zabójca z jakiegoś anime czy mangi i zabijał kogoś tam... nie wiem bo mi się czytać nie chciało
| |
|
|
| Evv |
Dodany dnia 29-06-2009 12:22
|

Użytkownik
|
Ooo, ten to na prawdę straszny maniak był o.o
 |
| |
|
|
| EwelaIchigoMiyamo |
Dodany dnia 29-06-2009 12:23
|

Użytkownik
|
Dla mnie otaku to ktoś podobny do Konaty ^^. A koleżanka, która ogląda ,,Lucky Star" uważa, że jestem do niej podobna ^_^. Jestem 100% otaku i wcale się tego nie wstydzę ^^. Tylko, że przy yaoi zachowuję się jak Aikawa z Junjou Romantica ^^ |
| |
|
|
| Maka |
Dodany dnia 29-06-2009 12:27
|

Użytkownik
|
jeju... ja moim zdaniem pod względem lenistwa przypominam Yui z k-on, ale jak chodzi o naukę jestem jak Maka z Soul Eatera
| |
|
|
| Mineai |
Dodany dnia 29-06-2009 12:29
|

Użytkownik
Data rejestracji: 18.06.09
|
Ja nikogo z podobnymi zainteresowaniami nie mam w pobliżu -.-
Przyjaciółki twierdzą iż oglądam bajki a mama się czepia, że tylko obrazki oglądam zamiast normalne książki czytać ;D
Otaku ma negatywne zabarwienie jedynie w Japoni - w innych krajach jest oke. Ja jednak chyba nie uważam się za taką osobę. Lubię, czytam, oglądam oraz się interesuję. Do maniaków jednak nie należę.
Edytowane przez Mineai dnia 29-06-2009 12:29 |
| |
|
|
| Maka |
Dodany dnia 29-06-2009 12:30
|

Użytkownik
|
ja należę i dlatego moja sis mnie nie lubi, a kot razem ze mną ogląda anime(serio )
| |
|
|
| Evv |
Dodany dnia 29-06-2009 12:32
|

Użytkownik
|
Porównujecie się do postaci co? Dobra, moja kolei xD Jestem fanatykiem jak Konata z Lucky Star, leniem jak Yui z K-on, moja głupota poraża jak głupota - hmmm... - no nie wiem, może też Yui xD A jeszcze innym moim odwzorowaniem jest Mion z Higurashi, chłopczyca ^^"
 |
| |
|